Eisen aan bij-/nascholing Restauratoren Register gewijzigd

U kunt tot 10 oktober 2023 reageren op het voorstel. Met een kleine werkgroep is gekeken naar de eisen aan registratie en het geregistreerd blijven met als doel om de eisen laagdrempeliger te maken met behoud van het hoog in het vaandel staan van kwaliteit en vakbekwaamheid van de RegisterRestaurator en behoud van aansluiting op E.C.C.O.

Door het aantal punten per activiteit te verhogen, wordt het behouden van de registerstatus eenvoudiger en het volgen van bij-/nascholing aantrekkelijker doordat u er meer punten voor krijgt.

Tevens heeft de werkgroep overwogen dat het hoger waarderen van activiteiten ook effect heeft op de verplichte modules die momenteel door het NCE worden aangeboden. Door daar meer punten voor te krijgen is er een ook een ‘lastenverlichting’ voor restauratoren in de overgangsregeling.

De werkgroep heeft op advies van het CCvD ook zelfreflectie als activiteit toegevoegd en krijgen ook de beoordelende experts binnen het Restauratoren Register punten voor hun werkzaamheden. De ontwerpwijzigingen zijn op 24 april 2023 vastgesteld door de begeleidingscommissie en op 9 mei 2023 door het Centraal College van Deskundigen (CCvD) Restauratiekwaliteit, en zijn nu vrijgegeven voor een openbare reactieronde. U kunt tot 10 oktober 2023 reageren op deze ontwerpvoorstellen. Hiervoor kunt u het beste gebruik maken van het reactieformulier. U wordt door ons vanzelfsprekend geïnformeerd over het al- dan niet verwerken van uw reactie in het definitieve document.

Klik hier voor het document Eisen aan bij- nascholing

Klik hier voor het reactieformulier.